Vissza

Önkormányzativity - Emőtévé az Egész Családnak!

Leírás

Egy társasjátékot fejlesszünk ki, amin keresztül, családi körben is gyakorolhatják az emberek a helyi közügyekben való tájékozódást, részvételt. A játéknak több fokozata, ismeretterjesztő, problémamegoldó lába is legyen, amin keresztül az önként vállalt és a kötelező feladatok, a bevételek, forráselosztások, költségvetési működés, adózás, intézményirányítás, testületi és hivatali működés kel életre, a tetszőlegesen összeállított, vagy az adott játékosok konkrét kerületére lemodellezhető, helyi politikai frakciók "szerepét" stb. élhetik át a játékosok. Akár készülhetnek így egy testületi ülésre, lakossági fórumra: a játékba "betáplálva" az adott téma, eset mérlegelendőit, a játék során véleményt alkothatnak. Profi szinten akár konkrét előterjesztéseket, a részvételi költségvetés folyamatához kapcsolódó, a játék során ki-ötletelt javaslatokat is "legyárthat" a csapat, amivel megkereshetik a Polgármestert. A közügyekben való jártasságot élményszerűen a mindennapokba vihetné a játék!

Min szeretnél változtatni?

A lakosság értse a helyi önkormányzást, a lokális közügyekben való részvételt, és játékosan gyakorolhassa azt, egy multikorosztályos társasjáték segítségével. Legyen élmény és természetes részt venni a helyi közügyekben, kiskorunktól fogva :)

Helyszín

Budapest (prototípus...)
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1371
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás