Vissza

Tudj meg többet Budapest régi épületeiről, a történetükről, híres lakóikról, építészeti stílusukról.

Leírás

Adattgyűjtés keretében Budapest régi épületeiről (ahol rendelkezésre áll adat) szükséges lenne összegyűjteni információkat, mint például: mikor épült, ki tervezte, milyen stílusban épült, milyen ismert személyek éltek/alkottak benne, milyen szerepe volt Budapest történetében, egyéb érdekességek stb. Az összegyűjtött információk megosztására egy weboldalt kellene létrehozni, ahol minden épület külön adatlappal szerepelne. Az adatlapon strukturáltan meg kellene jeleníteni a rendelkezésre álló információkat (cím, épület tervezője, építés éve, építészettörténeti korszak és stílus, az épület története/érdekességek az épületről, a benne élőkről, illetve egy friss fotót az adott épületről). Az érintett épületekre QR kódot kellene kihelyezni (a keret, ami a QR kódot tartalmazza lehetne minden épületen egységes és figyelemfelkeltő), a QR kódot leolvasva juthatunk el az adott épület adatlapjára, így gyorsan elérve az épületről rögzített információkat.

Min szeretnél változtatni?

Ha Budapest régi épületeiről minél több információ és érdekesség lenne elérhető gyorsan és egyszerű formában, akkor a városban élők sokkal jobban megismerhetnék a város, és a benne lévő épületek múltját, történelmi jelentőségét.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1367
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás