Vissza

Klímabarát Marczi

Leírás

Szeretném, ha lenne egy közösségi intézmény, ami konkrétan megvalósuló klímabarát megoldásokat mutat be Budapesten, és a Marczi a helyi közösség lelkesedésével erre tökéletesen alkalmas lehet. Fenntartó vízgazdálkodási rendszer kialakításával például az épület tetején és a burkolatokon összegyűlő vizet belső használatra (pl. wc-k öblítése), vagy a kert öntözésére is hasznosítani lehetne, hogy egy üdébb, kellemesebb környezetet teremtsünk a nyári hőségben. A belső udvarban korábban volt egy kis tó, amit sajnos leburkoltak, pedig a szabad vízfelületek szintén felfrissülést hoznak a városi hőszigetben, nagyon jó lenne újra megnyitni, növényekkel tovább zöldíteni a sok burkolat felületet. További klímabarát megoldásokkal, az épület zöldítésével energiát takaríthatunk meg, és egy sokkal élhetőbb környezetet lehetne teremteni, ami példát mutathat más intézmények számára és a helyi lakosságnak is.

Min szeretnél változtatni?

A Marczibányi Téri Művelődési Központban az utóbbi időben zöld törekvések indultak meg, nagyon jó lenne ezt tovább erősíteni, hogy pozitív példát mutathassanak minden látogatónak és más közösségi intézményeknek a városban.

Helyszín

2. kerület, Marczibányi Tér 5/A

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1349
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
25 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás