Vissza

Permakultúrás közösségi kert kialakítása

Leírás

Gomba módra szaporodnak a közösségi kertek a városban, változatos, de jobbára hagyományos kertészeti módszereket alkalmazva, melyek gondozási igényük miatt időről-időre elhalnak, a résztvevők elvesztik érdeklődésüket. A Marczi kertjében kiváló terep lenne egy regeneratív permakultúrás megoldásra, mert el lehet egy területet különíteni közösségi kert céljaira. Kialakítani az ágyásokat, segíteni a palántázást, komposztálóhelyet építeni, amit a környékbeliek használhatnak.

Min szeretnél változtatni?

A Marczi kertjében létre lehetne hozni egy regeneratív permakultúrás kertet. A környéken rengetegen élnek lakásokban, akiknek ez felüdülés lenne és részben megtermelhetnék a saját élelmiszerüket.

Helyszín

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1338
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás