Vissza

A Marczi kertjének megújítása

Leírás

Egy diverz mintakertet, ami országos hírnévre tehet szert és számos követőre találhat. A ligetes erdőkert, közösségi komposztálás, közösségi kert kialakítása, kutyafuttató, a környékbeli ovisoknak, iskolásoknak tanulókert, olyan mini szaporítótelep, amiből a környékbeli lakosok (illetve a város szegényebb kerületeiben lakók is) tudnának bokrokat vinni haza. Ha a mintakert megvalósul, akkor az ország számos hasonló intézményénél lehetne áttörést elérni ezekkel a nem túl jól használt területekkel. Ha permakultúrásan kerül megvalósításra, akkor nem lesz fenntartási, karbantartási költsége.

Min szeretnél változtatni?

Csodás lenne ezt a kertet egy regeneratív, diverz mintakertté alakítani, ahol nem csak egy kis játszótér, de a környékbeli idősek, a Millenárison bandázó kamaszok és a rendezvényre érkezők is kellemesen tölthetnék az idejüket.

Helyszín

II. kerület Marczibányi tér

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1334
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
45 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás