Vissza

Mobil-alkalmazás Budapest II. világháborús bombázottságának bemutatására.

Leírás

1. Címlista előállítása (kerület, utca, házszám). A becsapódások helyének megállapításához a Fővárosi Levéltárban meglévő és még feldolgozásra váró bombázási kárfelvételi jegyzőkönyvek felmérése szükséges fizetett kutatás keretében. 2. Ebből tervezhető a térképi helyek, csatolt fotók, helytörténeti dokumentumok száma. 3. Így számítható a bevonandó munkatársak száma és a díjazásuk is. 4. A projekt megvalósításához kész, referenciákkal jól ellátott keretrendszert célszerű igénybe venni, ilyen például az MTA SZTAKI eLearning Osztályának GUIDEHAND alkalmazáscsaládja.

Min szeretnél változtatni?

Budapest a II. világháború során több alkalommal szenvedett jelentős bombatámadást, ezekről semmilyen helytörténeti alkalmazás nincs, példa lehet a londoni "Bomb Sight" projekt, amely egyetemi, informatikai és helytörténeti összefogás eredménye.

Helyszín

Budapest 1945-ös területe, kerületi beosztással, lásd a csatolt "javaslat.odt" fájlt.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1319
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás