Vissza

PIAC TÉR KERÉKPÁR - Budapesti őszi használt kerékpárbörze a Fény Utcai Piacon

Leírás

Az ötlet megvalósulása esetén a Főváros egy hiánypótló eseményt megszervezését támogatná, mely abszolút illeszkedik a városi kerékpáros közlekedési politikájába. Európában számos városban rendeznek hasonlót. Miközben a fővárosi kerékpáros közlekedést érintő szemléletváltás és a járvány egyik eredőjeként egyre többen ülnek nyeregbe nap, mint nap, egyre kedveltebb ez a városi közlekedési forma.A covid egyik nem várt hatásaként felborult a kerékpár piac kereslet-kínálati egyensúlya. Ennek a legsúlyosabb utóhatása, hogy nagyon megdrágultak a kerékpárok és nem lehet vagy csak hosszú várakozással új kerékpárt vásárolni. A használt kerékpárkereskedelem, a kerékpárok "építése", egyedi kerékpárok összeszerelése, e-bike óriásit hasít az online térben. A gyerekek is folyamatosan kinövik, de még lehet használni. A kerékpárt viszont szeretjük a vásárlás előtt kipróbálni. A fenntarthatóságnak egy kiváló iskola példája lehet a használt kerékpárok élettartamának meghosszabbítása.

Min szeretnél változtatni?

Hiánypótló program, melyet még senki nem rendezett korábban Budapesten, európai mintákvannak A kerékpározás aranykorát éli, az új kerékpárok piaca növekvő keresleti piac, akadozik a gyártás, a termék ára egyre magasabb, egyre nehezebben megfizethető

Helyszín

Budapest 2.kerület, Fény Utcai Piac területe, kerékpárral kiválóan megközelíthető

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1318
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
8 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás