Vissza

Extenzív zöldtető kialakítása a II. kerületi Marczibányi Művelődési Központ lapostetős épületein.

Leírás

Minden olyan területet, amely alkalmas arra, hogy a csökkenő zöldfelületet visszanöveljük, használ a város klímájának. A lapostető meglévő szigetelését olyan speciális vízszigeteléssel, gyökérzáró réteggel kell ellátni, amelyre ha felkerül a kb. 10 cm vastag különleges összetételű talajkeverék, és rá a szélsőséges időjárást tűrő fajok, akkor további fenntartás nélkül nyerünk egy arányaiban hatalmas zöldterületet.

Min szeretnél változtatni?

Növelnénk a környéken rendelkezésre álló zöldfelületet, javítanánk az épület hőháztartását, csökkentenénk a helyszín szállópor koncentrációját, lassítanánk az időnként lezúduló esővizeket. A nyári klíma hűtése, a fotoszintetizálás pedig közügy.

Helyszín

II. kerület, Marczibányi téri Művelődési Központ

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1317
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
25 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás