Vissza

Szeniorok a városért, város a szeniorokért (társadalmi innovációs program)

Leírás

A CédrusNet társadalmi innovációs program ennek a szenior tartaléktőkének a hasznosítására, az aktív idősödés mutatóinak (munka és feladatvállalás, társadalmi részvétel, önkéntesség, független, egészséges élet, élethosszig tartó tanulás) javítására dolgozott ki egy modellt, melyet 3 éves kísérleti periódusban tesztelt egy megyeszékhelyen. Ebben magam is részt vettem. Javaslom, hogy a Főváros hozzon létre egy kis módszertani innovációs irodát az idősödő társadalom kihívásainak megismerésére, az érintett intézményrendszer érzékenyítésére, felkészítésére, új, innovatív módszerek alkalmazására és fejlesztésére, jó gyakorlatok terjesztésére és fejlesztésére, az aktív idősödés feltételeinek erőteljes javítására. Hálózati rendszer kialakításával a kerületek és lakosaik lennének a közvetlen kedvezményezettek. Ezzel szinergia és inspiráló együttműködés, tudásmegosztás jön léte. A CédrusNet Erasmus Intézet rendelkezik a kialakításhoz és működtetéshez szükséges módszertannal és tapasztalattal.

Min szeretnél változtatni?

Budapest lakossága gyorsabban öregszik, mint az országé. Ez komoly kihívás a városnak, miközben a statisztikai idősek értékes élet és munkatapasztalata, időtőkéje a köz javára fordítható lehetne. Társadalmi környezetváltozásra van szükség.

Helyszín

Egész Budapest.

Kapcsolódó hivatkozás

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1310
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás