Vissza

Völgy utca kerékpárút

Leírás

A Völgy utca egy szakaszán, a Nyéki út és a Vadaskerti utca között a villamosok és az autók közös sávban közlekednek, az út szélén mindkét oldalon parkolósáv található. A szűk járdán a lámpaoszlopok miatt kerékpárral nem lehet közlekedni, a parkoló autók és a villamossín között sincs elég hely, hogy elférjen egy kerékpáros. Így kizárólag a két sínpár között lehet tekerni, ami több szempontból is veszélyes. A villamos és az autók ezen a szakaszon 50 km/h-val haladnak, ami távol áll egy kényelmesen tekerő biciklis sebességétől (16 km/h). A biciklisnek meg kell várnia, míg elhalad a villamos, azután bemehet a sínpárok közé, és izgulhat, hogy nem éri utol a következő villamos, amíg atér a szakasz másik végébe. A sínpárok keresztezésénél pedig különösen kell figyelni, mert könnyen beleakad a kerék. Az egyik oldali parkolósáv helyén kialakítható lenne egy kétirányú kerékpárút, nem szokott ott sok autó parkolni. Így mindenki számára biztonságosan lehetne tekerni Hűvösvölgyből a belváros felé.

Min szeretnél változtatni?

Hűvösvölgy és a belváros között sokan közlekednek kerékpárral, de nincs mindenhol biztonságos infrastruktúra, például a Völgy utcában. Apró változtatásokkal biztonságossá tehető az útvonal, így még többen választhatják majd a kerékpárt, autó helyett.

Helyszín

2. kerület, Völgy utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1304
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás