Vissza

Zöld felületek növelése a belvárosban

Leírás

Az ötletünket részletesen kidolgoztuk és szeretnénk e-mailben elküldeni, ha ez lehetséges. Ennek lényege, hogy nagyobb edényekben, fém tartószerkezetre futtatott kúszónövényekkel lehetne létrehozni zöld felületet, ennek karban tartása, telepítése, fenntartása rugalmasan és észszerűen megoldható. Igazodni lehet az adott hely benapozásához (teljes árnyék, félárnyék), borostyán, iszalag, vadszőlő, lonc ültetésével változatos társulásokat lehet létrehozni, ezek bekerülési költsége nagyságrendekkel kisebb egy előnevelt fához képest. Ezek a kúszónövények igénytelenek, ellenállnak a városi környezet negatív hatásainak.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten nagyon sok helyen nem lehet létrehozni zöld felületeket a fizikai akadályok miatt: nem lehet fát ültetni a közművek miatt, a hely hiánya miatt, stb. Edényes telepítéssel, futónövényekkel azonban pazar zöld felületeket lehetne létrehozni.

Helyszín

Olyan városrészek utcáira javasoljuk, ahol más módon zöld felület nem hozható létre (belváros, szűkebb utcák).

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1290
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás