Vissza

A bokrunk családtag :)

Leírás

Az út mentén szeretnénk egy folyamatos bokor sávot létesíteni, mellyel a park kapna egy keretet, ezzel (is) jelezve az ide látogatóknak, hogy ez egy gondozott, szeretett környezet. A "Bokrunk családtag :)" projekt keretében minden bokrot egy környékbeli gyermek (és családja) fogadhatna örökbe, melyet egy kis tábla is jelezne, rajta egy qr-kóddal, mely az örökbefogadóról (önkéntesen) megjelenített információkhoz vezetne. Az utcavégeken lévő táblákon üzeneteket adnánk át: a területet az itt élő gyerekek gondozzák, köszöntenek Téged, kérnek ne szemetelj, támogasd a projektet, fogadj örökbe egy bokrot stb. Szeretnénk ha ennek hírértéke lenne, és követőkre találna. A támogatás mértékének függvényében, lehetőség szerint az út és a park közötti (minimális kapacitás igényű) vízelvezető árok kulturált kialakítását is szeretnénk megoldani. A lakosok igyekeznek mindenben partnerek lenni - ötletelésben, tervezésben, kivitelezésben, utógondozásban, további fejlesztésekben egyaránt.

Min szeretnél változtatni?

Kerületünk egyik legszebb utcája a Vasad utca, gyönyörű kilátással a reptérre, a budai hegyekre. A Világ kulturáltabb részén egy ilyen terület rendkívüli értéknek számítana. Sajnos mi nem ahhoz a részéhez tartozunk. Ezen változtatni szeretnénk.

Helyszín

17. kerület, Vasad utca (Irsa u., Pipishegy u. sarokról nyíló zsákutca)

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1234
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVII. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás