Vissza

Köztéri zongora - a BudapestPiano folytatása

Leírás

Az ötlet rendkívül egyszerű. Köztéri zongorák elhelyezése forgalmas és kedvelt budapesti helyszíneken. A világ számos pontján láttam már köztéri zongorákat: repülőtereken, buszpályaudvarokon, vonatállomásokon, bevásárlóközpontokban, bútoráruházakban, tereken és parkokban. Mindig is irigykedve néztem ezekre és gondolkodtam, hogy vajon Budapesten miért nincs ilyen? Hiszen Pécsen is volt 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa projektben. Miért ne lehetne az atmoszféra még különlegesebb Budapesten? Az ötlet 2021/22 karácsonyi időszakában egy pianínóval, mint pilotprojekt már megvalósult kísérletképpen és elmondhatjuk, hogy sikeres projektet zárunk a hétvégén. Rengeteg lelkes zongorázó, néző és megannyi poszt bizonyítják, hogy az embereket érdekli a zene, a művészet és a kultúra. A BudapestPiano projekt egyik nagy tapasztalata, hogy a külföldiek körében volt a legnépszerűbb, mert valahogy nekünk budapestieknek még idegen ez az egész, nincs ebben még tapasztalatunk, itt az idő változtatni ezen!

Min szeretnél változtatni?

"Ez a kezdeményezés nagyon tetszett hogy már hazánkban is elérhető egy publikus zongora és hát a zene összehozza az embereket, ez benne a legjobb.." Az idézet Buka Pétertől származik, aki egy magyar zongorista és 2,6 millió követője van a youtubeon.

Helyszín

Javaslatok: 5. kerület Deák Ferenc tér, Szent István tér, Fővám tér, 7. kerület Dohány utca, Zsinagóga (Herzl Tivadar tér), 11. kerület Szent Gellért tér, Móricz Zsigmond körtér
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1217
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás