Vissza

Köztéri piszoár a Duna-parton

Leírás

Az id. Antall József rakparton kísérleti jelleggel egy egyszerű pisilésre alkalmas piszoárt szeretnénk kialakítani, amiben mindenki, nők és férfiak is ingyen el tudják intézni a kisebb mosdói szükségletüket. Hasonló eszközök jelenleg is található a világ nagyvárosaiban, legismertebb a város egyik jelképévé vált amsterdami piszoár. Korábban a fővárosban is voltak ilyen eszközök, amelyek nem vízöblítéssel, hanem gravitációs elven a csatornákba ürültek. Ezt az egyszerű eszközt szeretnénk újra meghonosítani a fővárosban, amellyel a köztérhasználat is egyszerűbbé válik.

Min szeretnél változtatni?

A pesti Duna-partot a rakpart megnyitások miatt egyre többen használják, és folyamatosan felmerül az igény a mosdókra. Minden látogatónak könnyebbséget okozna az ingyenes pisilő helyszín, és több ideig lehetne élvezni a Duna-parton tartózkodást.

Helyszín

id. Antall József rakpart
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1182
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás