Vissza

Parkerdő Pesterzsébet és Soroksár határán

Leírás

A terület elhanyagolt, de kirándulásra, kutyasétáltatásra jelenleg is használják a lakosok. A cél az lenne, hogy ne jobb híján jöjjenek ide, hanem szeressék és megbecsüljék ezt a területet. Az ötlet elemei a következők: 1. Sétautak kijelölése (nem szilárd burkolattal), táblázása. 2. Városi zöldterületek funkciójáról, klímaváltozásban felértékelődő szerepükről szól szemléletformáló szól tanösvény létesítése. 3. Pihenők létesítése (egyszerű fa padok, akár rönkök). 4. vízfolyáson átívelő gyalogoshíd építése 5. Néhány egyszerű kutyajátszótéri elem (oszlopok szlalomhoz, palánkok, dobogó) és tájékoztató tábla a felelős kutyatartásról. 6. Kerékpárosok részre járható utak kijelölése, kerékpártámaszok.

Min szeretnél változtatni?

Két kerület határán található, rossz állapotú, elhanyagolt, erdős terület lakosság számára hozzáférhetővé tétele, rekreációs területté fejlesztése a jelenlegi értékei megőrzése mellett.

Helyszín

XX. Kapitánypuszta út és a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház közötti terület.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1179
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Beküldés
N/A, 2022.01.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás