Vissza

Biztonságos közlekedés vakok és gyengénlátók számára Budapesten.

Leírás

Egyesületünk tagsága, mintegy 1400 főből áll, ugyanakkor Budapesten közel 8000 főre tehető azoknak a száma, akik látássérültként élik a mindennapjaikat. 2021-ben tagjaink segítségével közösen egy átfogó felmérést készítettünk, mely alapján kiemelt fontossággal 45 lámpás kereszteződés szerepel, amit el kell látni hangosítással. Az önállóan közlekedő látássérültek használnak egy távirányítót, mely az átkelés időtartama alatt hangosítja/beszélteti a lámpát, így nem zavarva a környéken élők nyugalmát. Ez a technológia a már meglévő jelzőlámpákra telepíthető, mely egy vevőkészülékből és egy hangosítópanelből áll. 10 csomópont a pályázatból. A pályázatból továbbá olyan kulcsfontosságú intézményekhez szeretnénk az eljutást segíteni főleg gyengénlátó tagjaink számára, melyeket ügyintézés során többször is felkeresnek, a festés a bejárathoz fog vezetni. A felfestés sárga pöttyök, vagy más jól észrevehető forma keretében fog történni. Ez környezetbarát és hosszú távon tartós megoldás.

Min szeretnél változtatni?

Több csomóponton Budapest területén a legtöbb kerületben a meglévő lámpákat a gyalogosátkelőn jelzéssel ellátni, sípolással vagy beszédhanggal. A járdafelfestés-pöttyök, sárga lábnyomok- főleg a gyengénlátó személyek közlekedését fogja segíteni.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1165
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
13 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás