Vissza

Zöld utca mintaprojekt - forgalomcsillapított minta-utcaszakaszok létrehozása

Leírás

Az érdeklődő kerületek esetében kerületenként egy-egy utca vagy utcaszakasz kijelölése (a lakókkal egyeztetve), ahol a sebességcsökkentés/forgalomcsillapítás, zöldítés, közterület-újraosztás teljes eszköztárát be lehetne vetni annak érdekében, hogy az ott és a környéken élők is megtapasztalják, milyen egy forgalomcsillapított utca (nem sétálóutcára gondolok). A teljes eszköztárat a szakembereknek kel meghatározni, de a lényeg, hogy olyan legyen az utcai környezet, ami egyrészt ösztönzi, másrészt kényszeríti az autóval közlekedőket az alacsonyabb sebességgel történő haladásra. Az eszköztárban fontos szerepe lehet az újonnan elhelyezett növényeknek, fáknak is.

Min szeretnél változtatni?

A város jelentős része jelenleg hivatalosan is 30-as zóna (és ez még sokkal több helyen lenne szükséges), de ezt az autóval közlekedők nagy része nem tartja be, ami miatt az utcák veszélyesebbek, élhetetlenebbek.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1157
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás