Vissza

Aluljárók funkcióinak megújítása

Leírás

Egy aluljáró-fejlesztési program beindítása, hasonlóan a II. kerületi Margit-negyed programhoz: nem az aluljárók komplex felújításáról lenne szó, hanem a funkciók megújításáról: felmérni, hogy milyen funkciókra van szükség egy aluljáróban (pl. újságos, pék, csomagautomata, vegyesbolt, virágbolt, wc, stb.), és ennek megfelelő bérlőket keresni akár a bérleti díj csökkentése árán is. A működő, az emberek által használt funkciók elősegítik az aluljárók tisztán tartását, arculatának javítását, stb, így közvetetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az aluljárók ne csak végszükség esetén használandó terek legyenek.

Min szeretnél változtatni?

Az aluljárók jelentős részét eléggé áldatlan állapotok jellemzik - kosz, bezárt, lerobbant üzletek, rossz közbiztonság - ezek a közösségi közlekedéstől is elriasztja az embereket. Az aluljárók funkcionális megújítása ezt a problémát kezelné.

Helyszín

Bármelyik budapesti aluljáró, de a Blaha Lujza tér egy elég jó példája a problémáknak.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1156
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás