Vissza

Parkletek a városban

Leírás

A nyári hónapokban ideiglenes, 1-2 parkolóhely méretű, utcabútor szerű közterületi berendezések telepítésével segíteni lehetne a szűk utcákban a térhasználat aktívabbá tételét. A kiemelt szegéllyel rendelkező járdák mellett a járda területének ideiglenes kiterjesztésével utcabútorok telepítésére, továbbá dézsás növények kihelyezésére is lehetőség adódna. Az ideiglenes parkletek minőségi anyagból készítve több szezonban is használható lenne, akár minden évben más más helyszínt bevonva a programba.

Min szeretnél változtatni?

A városközponti szűk utcákban kevés utcabútor, ülőfelület áll rendelkezésre. A nyári hónapokban többnyire a fizetős vendéglátóhelyek teraszán van csak lehetőség a leülni a közterületeken. A parletek telepítése az aktívabb köztérhasználatot segítené.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1148
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás