Vissza

Legyenek biciklivel kétirányúak az autóval egyirányú utcák!

Leírás

Az autóval egyirányú, de biciklivel kétirányú utcák a tévhitekkel szemben biztonságosak, hiszen az egymással eleve alacsony sebességgel szembejövők már messziről látják egymást. Már több mint 200 ilyen budapesti utca segít könnyebben eljutni A-ból B-be biciklivel, nem kényszerítve felesleges kerülőkre azokat, akik amúgy is elférnek. Az utak kétirányúsításával a járdán biciklizés is csökkenthető, ami jó a gyalogosoknak is. Ezért azt javaslom, hogy ne az autóval egyirányú, biciklivel kétirányú utcák legyenek a kivételek, hanem azok, ahol nem szabad biciklivel kétirányban közlekedni. A tiltásokat megfelelő szakmai indoklással legyen kötelező alátámasztani, és csak a legmagasabb szintű közútkezelői jóváhagyással lehessen bevezetni. Hajtsanak végre tömeges utcanyitást, és kövessék ezt az elvet az új városrészek építésénél is!

Min szeretnél változtatni?

Sokaknak segítene könnyebben hazajutni, vagy eljutni az úticéljára, ha az autók mérete miatt egyirányú utcák biciklivel kétirányúak lennének. Már több mint 200 ilyen utca bizonyítja, hogy ez biztonságos megoldás.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1145
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
30 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás