Vissza

Legyen kerékpársáv a Szent István körúton

Leírás

A belső kerületeket összekötő nagykörúti kerékpársáv a semmibe vezet a Nyugati térnél. A sok sávos csomópont után pár sarokkal busz-kerékpársáv kezdődik, de az se jut el a Margit híd kerékpárútjáig. A Margit híd felől a Nyugati tér irányába ennyi sincs, aki mer, az az autók vagy a járdán a gyalogosok és teraszok között próbál biciklizni. Kerékpársáv kialakításával a biciklivel, gyalog és autóval közlekedők is biztonságban éreznék magukat. Budapest 2014-ben elfogadott stratégiai célja a biciklis közlekedés arányának növelése. A biciklizés egészséges, nem szennyezi a levegőt, nem hangos és kis helyen is elfér. Fejlesztése tehát nem csak a már kerékpározóknak jó, hanem mindenkinek élhetőbb lesz tőle a város. Ehhez össze kell kötni a semmibe vezető kerékpárutakat, sávokat. A reprezentatív lakossági felmérések szerint sokkal többen kerékpároznának, ha a biztonságban éreznék magukat. Legyen kijelölt helye a kerékpározásnak a Szent István körúton is, érjen körbe a nagykörúti bringasáv!

Min szeretnél változtatni?

A kerékpársávnak köszönhetően többen bicikliznének a munkába, a családok könnyebben eljutnának a Dunapartra vagy a Margitszigetre. Ezzel kevesebben tekernének a járdán és az autók tükrei között, tisztulna a levegő és élhetőbb lenne a város.

Helyszín

V. és XIII. kerület, Szent István körút

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1141
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás