Vissza

Animációs reklámfilm készíttetése baktériumok, vírusok terjedéséről

Leírás

Egy megfigyelés: 12 diákból 10 nem mosott kezet WC-használat után egy budapesti elit gimnáziumban egy középiskolai tanulmányi verseny után. A keret terhére javasolnám, hogy készíttessen a főváros egyetemi hallgatók bevonásával (esetleg SOTE és FreeSZFE közös projekt) egy animációs reklámfilmet azokról a jelenségekről, viselkedési szokásokról, amelyek kórokozókat terjesztenek és rongálják környezetünket. Az animáció mutassa be a helyes viselkedési mintákat is, persze humorral, blikkfangos ötletekkel. (Pl. Használt papírzsebkendők, használt papír és műanyag-poharak eldobálása, nem megfelelő helyre dobása (pl, szórólaptartókba), maszkok eldobálása, köpködés itt-ott, szemetelés bármivel, mosdók használata, telefon és fej-és fülhallgató használat, pénzhasználat, utcai étkezés, utcai dohányzás stb.) A reklámfilmet, mint társadalmi célú reklámot lehetne sugároztatni a lehető legsűrűbben, hogy bevésődjön az emberekbe a helytelen és a helyes viselkedés.

Min szeretnél változtatni?

Mindannyiunk egészségének védelme, a tudatos egyéni egészségvédelem, a közterületek tisztasága, rendezettsége, igényesebbé, komfortosabbá, gusztososabbá tétele lenne a megvalósítandó cél.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1135
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Beküldés
N/A, 2022.01.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás