Vissza

Minőségi hajléktalan-szálló, ahová szívesen mennek be a rászorulók

Leírás

Olyan hajléktalan-szálló, amiben zárható kis egy- és kétférőhelyes önálló lakrészek vannak. Sok hajléktalan azért nem megy szállóra, mert ott meglopják. Ha lenne önálló, zárható lakrész, ez a probléma elhárulna. Az is gond, hogy nem tudnak együtt lenni a párjukkal, vagy, hogy nem vihetik be a kutyájukat. Ez erre is megoldást adhatna. Ha urambocsá' részegen érnek oda egy szállóra, nem mehetnek be. Itt erre is lenne mód, de az ő felelősségük lenne a takarítás, ha esetleg ennek következményei lennének. Lenne tisztálkodási lehetőség, mosoda, élelmiszerbolt, alapszintű egészségügyi ellátás, pszichológus, lelkigondozó. Ha az emberi méltóságát legalább ennyire visszakaphatná sok hajléktalan honfitársunk, akkor el tudna kezdődni számukra az (újra)integrálódás a társadalomba. Ilyen körülmények közül pl. el lehet menni állásinterjúra, az utcáról bajosan. Még egy ötlet: élelmiszerjegyek, és szállásjegyek kibocsátása, amit az utcán kéregetőknek lehetne adni. Leírható lenne az adóból.

Min szeretnél változtatni?

Állandó mantra illetékesektől, hogy van elég férőhely a hajléktalanoknak. Aha, csak még egy istállóban is jobb a körülmény néhányhoz képest. Kellene egy olyan lehetőség, ahová a fedélnélküliek úgy mehetnek be este, mintha a saját lakásukba mennének.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1134
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2022.01.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás