Vissza

KipufogóNélkül

Leírás

Az iskolák közelében járó motorral várakozó autók okozta problémát az emberek közönyösen fogadják, vagy nem is érzékelik. Ezen a helyzeten tájékoztatással, figyelemfelhívással lehetne változtatni. Az iskolák közvetlen közelében akár gyerekrajzos plakát-kampánnyal, szélesebb körben pedig rövid videókkal lehetne elérni, hogy az emberek ráébredjenek: ellenszenves dolog az álló autó motorját járatni. Iskolák, óvodák, bölcsődék, játszóterek közelében különösen. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a jelenség mivel jár valójában! Legyen zavarba ejtő azok számára, akik sose gondoltak bele, hogy az ő kényelmük mit okoz a körülöttük élőknek, különösen a gyerekeknek.

Min szeretnél változtatni?

Gyerekek jönnek-mennek, szülők, nagyszülők várnak az iskola előtt, de néhányan a hideg miatt inkább az iskola elé parkolt autóban ülnek és járatják a motort. A kipufogógáz a gyerekek magasságában terjed leginkább, de gyorsan betölti az utca légterét.

Helyszín

Bármelyik (mindegyik) budapesti iskola, óvoda, bölcsőde környéke, főként a szűk utcákban lévők

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1086
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás