Vissza

Igazi fákat a Rákóczi útra!

Leírás

Most a Rákóczi út teljes hosszán néhány konténerben sínylődő fácska és villanyoszlopra telepített muskátlikoszorú adja a növényzetet. Szomorú látvány az embernek, keserves és rövid élet a növényeknek. Valódi talajkapcsolattal bíró, várostűrő, hosszú távon is egészséges, dús lombú zöldre van szüksége a városi népnek. Fákra, bokrokra, talajtakarókra, lugasokra. Az út teljes hosszán és mindkét oldalán szükség lenne növénytelepítésre, de kezdhetjük egy kisebb próbaszakaszon, mondjuk a VII. kerületi oldalon, a Szövetség és a Huszár utca között. Itt a járda elég szélesnek tűnik a növényesítéshez. Ezen a 200 méteres szakaszon simán elférne 15-20 fa, körülöttük, mellettük pedig társulhatna bokorcsoport, sövénysor. Támrendszerre futtatott lugasokkal is megbékélnék: vadszőlővel, trombitafolyondárral, loncfélékkel…

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
108
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás