Vissza

Lónyay utca elhetőbbe tétele

Leírás

Budapest bvárosi magjának déli oldala is megérett az élhetőség javítására, zöldítésre. A Bakáts tér felújítását nagyon jó kiindulópontnak tartom ennek beindításában. Az abban a projektben alkalmazott irányelveket kiterjeszteném Belső-Ferencváros teljes területére, természetesen minden útszakaszt ésszerűen vizsgálva. A Közraktár utca tervezett megújításával párhuzamosan lehetne ezzel a vízióval összhangban lévő projekteknek teret adni. Konkrét elképzeléseim közé tartozik, hogy a Bakáts utca sétáló és kerékpáros utcává váljon, így vezessen el a térig. a kereszető lónyai utca járdáit kiszélesíteném annyira hogy, hogy lehetőség legyen kereskedelmi egységek működtetésére teraszokkal, mivel a Corvinus Egyetem vonzásköre révén ebben továbbra is (a Ráday utca mellett is!) óriási potenciál van. Ezzel együtt az utca teljes szakaszán fasort alakítanék ki. Mindezeken kívül így is maradna hely akár az utca mindkét oldalán párhuzamos parkolás kialakítására. A parkolók teljes kiszorítása nem opció.

Min szeretnél változtatni?

A Lónyay utcában parkoló autók mindent elárasztanak. A járdákon vannak pár helyen facsemeték ládábam elhelyezve, de azok is a gyalogosoktól veszik el a helyet.

Helyszín

Belső-Ferencváros, Lónyay utca, Bakáts utca

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1075
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
1 milliárd Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás