Vissza

Közös gyerek és nyugdíjas "napközi"

Leírás

Akár meglévő idősek otthonában és/vagy óvodákban olyan programokat létrehozni, ahol 3-6 éves gyerekek minőségi időt tudnak együtt tölteni idős emberekkel, akik társaságra, beszélgetésre vágynak. Talán beruházás igénye sem lenne, hanem a meglévő infrastruktúrával megvalósítható, csak szervezés kérdése. Ha a program sikeres, akkor akár lehetne létesíteni is egy multigenerációs "napközi" intézményt, ahol mindkét korosztálynak megfelelő foglalkozásokat lehetne szervezni Budapestnek azon részén, ahol erre az előzetes tapasztalatok alapján a legnagyobb igény lenne.

Min szeretnél változtatni?

Rengeteg budapesti idős ember él egyedül, magányosan, valamint nagyon sok gyerek nő fel nagyszülők nélkül (vagy távol a nagyszülőktől). Ezzel a megoldással közelebb lehetne hozni a két generáció értékeit, és örömet okozni ezen korosztályoknak.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1074
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.01.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás