Vissza

Zöld terület növelése, parkolók föld alá/fölé vitele

Leírás

Kedves Budapest Önkormányzat! Először is szeretnék gratulálni az eddigi természetvédelmi intézkedésekhez. Végre elindult egy jó irány a Főkerttel karöltve. Külön szeretném kiemelni T. Noémi természetvédelmi szakreferens munkáját, aki a legalkalmasabb ember a pozíciójában! :) Ötletem: parkolóházak vagy mélygarázsok építése a vízszintesen terjeszkedő parkolók helyett. A felszabaduló beton tereket fel lehet törni (mint Bécsben) és parkká lehetne alakítani: madár és rovar barát növényekkel beültetni, esetleg gyümölcsös kertet létrehozni. Ezáltal új élőhelyek jönnének létre, a levegő minősége javulna. Tudom, hogy ez nem 2 fillér. :) Ezért az alacsony költségvetésű verzióm: Olyan utcák létrehozása, ahova autók nem mehetnek be, csak biciklisek max. Ott méhlegelők, közösségi kertek kialakítása. A forgalmas, szmogos utak mellett örökzöld sövények ültetése (verebek imádnak a buxusban pihenni). Fák telepítésénél ezüst fenyők, nyugati ostorfák, madárberkenyék preferálása a madarak miatt.

Min szeretnél változtatni?

Szeretnék több és új zöld felületet látni parkolók helyén. Sajnos rengeteg ember jár még mindig autóval, a légszennyezettséget növelve. Lehetne felfelé vagy lefelé (át)építeni a parkolókat, a felszabaduló helyet pedig zöld felületté alakítani.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1049
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2022.01.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás