Vissza

Újság van, Szomszéd! Városi lap tőlünk, rólunk, nekünk

Leírás

Alapítsunk egy helyi, városi lapot, amit helyi városlakók szerkesztenek. A kutatástól, interjúktól, etikai kódex meghatározásától, tartalomgyártástól a tördelésen át a grafikákig, a megjelenés ütemezéséig, egy helyi csapat vállalásából, esetleg évente cserélődő főszerkesztői stábból alakuljon ki. A város segítsen és támogassa anyagilag és szakmailag a szerveződés elindulását, a gyrátást és a terjesztést. A gyártásra pályázatot is írhatna ki a város nyomdáknak. Egy cél lehetne, hogy lehetőleg minden kerület történéseit ölelje fel a lap. Akár a kerületek is beszállhatnának egyenlő mértékben a finanszírozásba/egyéb erőforrások biztosításába. Tőlünk, rólunk, velünk, nekünk :) Ú, de várom, hogy lehessen ilyen, én biztos, hogy olvasnám, rögtön miután kiolvastam az FN újságot. Amúgy, tényleg: külön társadalmi rovatok is lehetnének, mindenképpen egy kis politika, mert az olyan szomorú, hogy most félünk politizálni, és lehetne országos kitekintés, mert ugye nem buborékban élünk igazából... :)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha a helyi lakosok írják a róluk és nekik szóló híreket, akkor tutira olyan újság lesz, amiben az van, amit ők szeretnének látni / amiről mi szeretnénk tudni! És végre lenne egy olyan helyi lap, ahol minden kerület részt vehet, és hallunk egymás felől, ha már ilyen "mesterségesen" kialakított határvonalak vannak, ami leginkább a feladatellátási normatívát képezik le, kevésbé azt, hogy mennyire, vagy hogyan van közünk egymáshoz az EGÉSZ városban. Lokálsovinizmus helyett lokálpatriotizmust! :) Nem kell véresen komolyan venni, de sztem értitek. Csomó olyan téma van, amit igazából közösen, kerületeken átívelően kéne megoldani, pl.: hajléktalanság, hajléktalanná válás, környezetterhelés, légszennyezés, közlekedéspolitika/infrasturktúra, parkolás, közösségi lakhatás, szociális bérlakásszabályozások... és hát a cselekvő szolidaritás, az esélykiegyenlítés :) Ezekhez sztem egy jelzés értékű kezdeményezés lehetne, hogy a lapban elkezdünk tudni egymásról.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2666
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász Veronika, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás