Vissza

Kerületi és fővárosi cikkek a szelektív hulladék sorsáról

Leírás

Budapest Főváros Hírlevele és a kerületi nyomtatott lapok jelentessenek meg közös elvek alapján, de az egyes kerületekre specifikált leírásokat arról, mi történik a pl. XIII-ik kerületben begyújtött szelektív hulladékkal, hová viszik, mi lesz vele, hogyan dolgozzák fel. Azt pedig központilag kellene pontosítani, mikor járunk el helyesen a szelektív gyűjtés során: - naponta haza rendelt ebéd műanyag doboza hidegen kiöblítve segíti természet védelmét, vagy káros a bennmaradó zsír miatt? - fontos-e, hogy mi szedjük szét az alufólia-tetőt és a műanyag-dobozt, vagy azt úgyis megoldja az üzem? - ha hideg vízzel kimosom a csokipudingos dobozt, segítem a természetet, vagy károsítom, mert a víz megtakarítása fontosabb, mint a műanyag megtisztítása? - kinek a feladata lenne elérni, hogy pl. egy fogkrémes tubuson fell kelljen tüntetni a gyártónak/kereskedőnek, a műanyag szelektív gyűjtőbe dobandó-e, ha teljesen kinyomtuk?

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ha diplomás és világlátott emberként úgy érzem, naponta tanácstalan vagyok, mikor járok el helyesen, valószínűleg más sem lehet sokkal biytosabb a dolgában. A szelektíven begyűjtött hulladékról pedig mindenki hallott más konteókat: "ugyanabba a tartályba borítják az egészet", "nem tudják feldolgozni, megy a szemétlerakóba a háztartási hulladékkal együtt", stb. Éppen azt kellene megmutatni, mi történik az olvasó SAJÁT hulladékával, a csepelit nem fogja érdekelni Békásmegyer helyzete. Növelhető az elkötelezettség, tisztábbá tehető a szelektált hulladék, mindez költségmentesen, a lapok újságírói számára ez rutinfeladatról van szó.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2271
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász András, 2023.12.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás