Vissza

Legyen a múzeum valóban mindenkinek érthető!

Leírás

Tegyünk egy budapesti múzeumi kiállítást értelmi sérült emberek számára is értelmezhetővé, így élvezhetővé. A könnyen érthető nyelv (Easy Language, Leichte Sprache) széleskörű, jogszabályon alapuló alkalmazására sok európai országban látunk mintát, pl. német és osztrák múzeumok nagy tapasztalattal rendelkeznek. - A projektre vállalkozó múzeummal és értelmi sérült szakértőkkel együtt elkészítjük a múzeum egyik kiállításának anyagát könnyen értelmezhető formában (kiállítótérben, honlapon, kiadvány és audiovizuális guide formájában). - Múzeumpedagógusokkal és értelmi sérült szakértőkkel megtervezzük a kiállításhoz kapcsolódó, könnyen érthető múzeumpedagógiai foglalkozásokat. - A generációk közötti párbeszéd és a társadalmi inklúzió érdekében értelmi sérült emberek tartanak tárlatvezetést pl. gyermekeknek vagy idős embereknek. - Legalább 250, Budapesten élő értelmi sérült embernek biztosítjuk a részvételt a kiállításon. Múzeumi élményt és munkát is adunk értelmi sérült embereknek.

Min szeretnél változtatni?

Az értelmi sérült emberek számára a múzeumi információk sokszor nem értelmezhetők, ezért nem vagy csak nagyon ritkán járnak múzeumokba. A fogyatékos személyek jogairól szóló ENSZ egyezmény számukra is biztosítja a jogot a hozzáférhető információkhoz.

Helyszín

egy, az együttműködésre vállalkozó, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő, budapesti múzeum
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1164
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás