Szavazási útmutató a Fővárosi Önkormányzat részvételi költségvetéséhez

2021.05.18.hír
Az alábbiakban összeszedtük, hogy hogyan tud szavazni honlapunkon. Lépésről lépésre segítünk abban, hogy hogyan adja le szavazatát.

Ki jogosult szavazni?

Minden Budapesten élő, dolgozó, vagy tanuló, 18. életévét betöltött személy jogosult egy alkalommal 3 (kategóriánként egy) szavazatot leadni. A szavazónak minden kategóriában kötelező egy ötletet kiválasztania.  

 

Szavazás menüpont

Kérjük https://otlet.budapest.hu/ oldalon kattintson a szavazás menüpontra, ez automatikusan átirányítja Önt a szavazó felületre. 

 


 

Szavazás megkezdése 

Középen a szavazás gombra kattintva egy lenyíló panel fogadja. Itt jelentkezhet be, később itt nézheti meg kiválasztott szavazatait.  

 

 

 

Bejelentkezés  

Lépjen be szokásos adataival, ha még nem regisztrált, itt megteheti. 


Regisztráció 

Ha még nincs felhasználói fiókja az otlet.budapest.hu-n, akkor létre kell hoznia egyet. Ehhez kattintson a “REGISZTRÁCIÓ” gombra, és töltse ki az adatlapot.  

Ezután az emailben kapott linkre kattintva véglegesítse regisztrációját.  

 

Szavazat leadása 

3 kategóriában adhat le egy-egy szavazatotEgész BudapestGondoskodó BudapestZöld Budapest 

A szavazónak minden kategóriában kötelező egy ötletet kiválasztania. 

Ezt a következőképpen teheti meg: 

Kattintson egy kategóriára, amelyben még nem adott le szavazatot.  

A kattintás után látni fogja az adott kategória összes ötletét, melyeket a “MEGTEKINTÉS” gombra kattintva tud elolvasni.  

Ha kiválasztotta az önnek legszimpatikusabb ötletet, akkor a “MEGTEKINTÉS” gombra való kattintás után, a jobb oldali sáv tetején látható “Erre a projektre szavazok” gombbal tudja leadni első szavazatát.  

Ezután böngéssze végig a további kategóriák ötleteit is, és ugyanilyen módon szavazzon is egy ötletre.  

 

 

 

 

 

Szavazataim előnézete 

Ha szavazata leadását követően újra a lenyíló 'szavazás' panelre kattint, újra megnézheti, mire szavazott. Módosításra lehetőség van, szavazatát törölheti a jobb oldalon lévő ikonra kattintva. 

 

 

 

Szavazat beküldése 

Miután mindhárom kategóriában szavazott, beküldheti szavazatát. 

 

 

Ha beküldte szavazatát, önnek nincs több teendője. Köszönjük, hogy részt vett Budapest első fővárosi részvételi költségvetésében, és szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy együtt építsük közös jövőnket! 

 

Megosztás
Facebook logo