Lezajlott a közösségi költségvetési tanács első, tájékoztató ülése

2022.05.16.hír
A budapestiek által beadott és a szakemberek által is jóváhagyott ötletek mintegy 150 darabos körét a közösségi költségvetési tanács feladata leszűkíteni arra a nagyságrendre, ami ráfér a szavazólapra, amit szívesen elolvasnak majd a leendő szavazók is. A tanács első ülésén a tagok különböző információkat kaptak a közösségi költségvetés rendszeréről, majd a Városháza különféle szakterületeiről.

A tanács tagjai először különböző területekről érkező szakemberek előadásait hallgathatják meg, majd kérdezhetnek tőlük. Így felkészültebben tudnak részt venni a tanács munkájában, és nagyobb rálátással rendelkeznek azokra az ügyekre, melyekről a későbbiekben dönteniük kell majd.  A közösségi költségvetési tanács első, 2022. május 15-i, vasárnapi találkozóját ezért a tájékoztatásnak, az információátadásnak szenteltük. 

A jelentkezések alapján kisorsolt 60 tanácstag - némi lemorzsolódással - a Városháza dísztermében gyűlt össze vasárnap reggel. Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes köszöntője és rövid játékos ismerkedés után a résztvevők információkat kaptak a közösségi költségvetés részleteiről. Később a Polgármesteri Hivatal, illetve a BKK szakembereitől hallottak tájékoztató előadásokat a klíma- és környezetvédelmi, a zöldfelületi és a közlekedési szakterületekről, majd egy második körben a városüzemeltetésről, a főváros szociálpolitikai törekvéseiről, illetve a nyitott város eszméjéről. 

Az előadásokat vezetett kiscsoportos beszélgetések követték, ahol a tagok megoszthatták egymással gondolataikat: mi volt számukra újdonság, esetleg az ötletek értékelési folyamatában is hasznos információ, illetve milyen kérdések merültek fel bennük. A kérdésekre a szakértők a beszélgetések után röviden válaszolni is tudtak. 

Az elhangzott előadások PDF-formátumban itt megtekinthetők: 

Közösségi költségvetés  

Klíma- és környezetvédelem  

Zöld fejlesztések  

Közlekedés, tömegközlekedés  

Városüzemeltetési feladatok  

Szociálpolitikai törekvések  

Nyitott város megközelítés   

Megosztás
Facebook logo