December 7: komposztálót a részvételi költségvetésből! Na, de milyet? Közös ötletelés!

2020.11.26.rendezvény
Komposztálót a részvételi költségvetésből! Na, de milyet? Közös ötletelés december 7-én

Időpont: 2020. december 7. (hétfő) 18:00-20:30

Online eseményhez csatlakozás: https://bit.ly/3pQVDIF

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/406360260489058

Budapest Főváros Önkormányzata 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből a részvételi költségvetésre, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd. 2020. október 1-je óta, december 31-ig zajlik a fővárosi részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza, az otlet.budapest.hu oldalon.

Vannak fejlesztési ötletek, amelyek sokakat foglalkoztatnak, ezek közül beszélgetnénk egy tetszőlegesről, modellezve, hogy hogyan fejleszthetünk több hasonlóból egy, alehető legtöbb szempontból megfelelőnek tűnő ötletet. Feltűnően sok ötletben jelenik meg az igény közösségi, társasházi komposztálóra az ötletek benyújtására szolgáló felület, az otlet.budapest.hu oldal szerint. Az eddig beérkezettek ötletek között van olyan, ami a város közparkjaiban létesítene közösségi komposztálót, de van köztük olyan is, ami minden Budapesti társásháznak juttatna egy komposztálót.

Tekintsük együtt át a témát és alkossuk közösen meg azt az ötletet, ami a legjobban illeszkedik a fővárosi részvételi költségvetés kiírásába és kellő mennyiségű szavazat megszerzését követően 2021-ben akár meg is épülhet. Ezzel párhuzamosan megismerkedünk a részvételi költségvetés alapelveivel, az ötletek benyújtására szolgáló otlet.budapest.hu felület működésével, így aki más témában adna be ötletet, annak is hasznos lesz a részvétel.

Velünk ötletel Szilágyi László, a Fővárosi Önkormányzat környezetvédelmi projektmenedzsere, valamint a Nyitott Budapest Osztály munkatársai. Ha ön is szívesen ötletelne velünk, kérdezne tőlünk, akkor szeretettel várjuk 2020. december 7-én (hétfőn) 18:00 órától internetes fórumunkon!

A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezzük meg. Ez ne szegje kedvét senkinek, törekszünk arra, hogy a lehető legkényelmesebb formában vehessen részt mindenki, és az esemény is teljesértékűen elérje célját.

Az eseményhez ezen a linken lehet majd csatlakozni --> https://bit.ly/3pQVDIF <-- online értekezlet formában, Microsoft Teams-en keresztül, melyhez az alkalmazás letöltése NEM szükséges, egyszerűen elindítható az internet böngészőből.

Kérünk mindenkit, akinek működik a kamerája, hogy kapcsolja be az online fórumozás közben, mert személyesebb, egyszerűbb úgy ötletelni, ha látjuk egymást közben!

A Microsoft Teams link használatához itt talál egy rövid útmutatót:
https://otlet.budapest.hu/files/teams_utmutato.pdf

A lakossági fórumra vonatkozó Adatvédelmi nyilatkozat az alábbi linken érhető el:
https://bit.ly/2I7k5nG

Bármilyen kérdéssel bizalommal forduljon hozzánk az otlet@budapest.hu e-mail-címen. Mindenkit szeretettel várunk!

Megosztás
Facebook logo