Hogyan nyújtsunk be ötleteket a közösségi költségvetés keretében? - Fórum - nem csak - civil szervezeteknek

2021.12.21.rendezvény
A Fővárosi Önkormányzat 2021-ben második alkalommal indította el közösségi költségvetését, melynek keretében budapestiek ötletei alapján ismét 1 milliárd forint felhasználásáról dönthetnek majd a város lakói, dolgozói és tanulói, idén már 16 éves kortól!

A közösségi költségvetésre az otlet.budapest.hu oldalon várjuk a fejlesztési ötleteket 2022. január 31-ig az Otthon Budapesten programhoz és egyúttal a civil munkacsoportok témáihoz illeszkedő Zöld Budapest, Esélyteremtő Budapest és Nyitott Budapest kategóriákban.  

Fontosnak tartjuk, hogy a budapesti civil szervezetek megismerjék a fővárosi közösségi költségvetésben rejlő lehetőségeket. Akár helyi közösségek, különböző társadalmi csoportok vagy fontos ügyek képviseletéről van szó, a közösségi költségvetés egyfajta kommunikációs csatornaként használható, és persze a nyertes ötletek megvalósulása által minden évben gazdagodik a város is.  

Ezúton szeretettel meghívjuk önöket a közösségi költségvetés bemutatására, értelmezésére szolgáló, az ötletbenyújtást is segítő online rendezvényünkre!   

Az első év tapasztalatai alapján tudunk tippeket adni arra vonatkozóan, hogy mely szabályokra érdemes figyelni, hogyan adhatunk be olyan ötletet, ami a lehető legjobban veszi a hivatali és állampolgári szűrés akadályait, majd a szavazólapig jutva ott is sikeres tud lenni.   

A rendezvényen az önkormányzat szakértői is segítenek abban, hogy a közösségi költségvetés milyen típusú fejlesztéseknek lehet biztos alapja az egyes kategóriákon belül.   

A regisztráció során lehetőség van konkrét kérdések megfogalmazására is, amelyek megválaszolására készülünk majd.  

Hogyan nyújtsunk be ötleteket a közösségi költségvetés keretében?  
Online esemény időpontja: 2022. január 10. (hétfő) 15:00-17:00    

Az esemény regisztrációköteles, amit ezen a linken lehet megtenni január 5-ig.  

Január 6-án minden regisztrálónak elküldjük a bejelentkezéshez szükséges linket.    

Megosztás
Facebook logo