Folytatódnak a közösségi költségvetésből elindult ingyenes sportprogramok Budapesten

2023.02.15.blog
Sokak örömére folytatódnak az Aktív Budapest ingyenes sportprogramok, amik 2022-ben egy közösségi költségvetésen nyertes ötletből indulhattak el. A programokra az Aktív Budapest honlapján lehet regisztrálni.

Folytatódik a fővárosi közösségi költségvetés egyik legsikeresebb megvalósult ötlete, az Ingyenes sportolási lehetőségek. Az Aktív Budapest elnevezés és a regisztrációs felület is marad, ahol továbbra is színes palettáról válogathatnak a sportok iránt érdeklődők.

A téli időszak legkedveltebb sportágai/sportprogramjai a curling és a síoktatás voltak. Február közepéig üzemel a Városligeti Műjégpálya, addig az Aktív Budapest felületén diákcsoportok számára van lehetőség korcsolyázás foglalására, csoportos kedvezmény mellett. A spotág-paletta várhatóan bővülni fog a jövőben, azonban az eddigi – már jól bejáratott – programok (vízitornára, SUP jóga, görkorcsolya, erősítő edzések, táncórák, nordic walking, futás) is elérhetők lesznek a tervek szerint.

Az idei költségkeret nincs előre meghatározva, a lakosság igényeit és a programok népszerűségét figyelembevéve alakul. A programkínálat fenntartására és bővítésére ráadásul az eredeti ötletgazda az idei közösségi költségvetési programba is beadott egy javaslatot, amire várhatóan nyáron szavazhatnak a budapestiek.

Megosztás
Facebook logo