Közel kétszáz ötletet adtak be a budapestiek eddig a második fővárosi közösségi költségvetésbe

2021.12.16.blog
Félidőnél jár a budapesti közösségi költségvetés ötletgyűjtő szakasza. A január 31-ig tartó ötletgyűjtésre eddig 192 ötlet érkezett be a Fővárosi Önkormányzathoz.

Novemberben másodszor indult el a budapesti közösségi költségvetés, melynek keretében 1 milliárd forintot fordít a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek ötleteinek megvalósítására.  Az elmúlt másfél hónap alatt az ötlet.budapest.hu oldalon 192 olyan ötlet érkezett be, amely arról szól, hogy hogyan tehetnénk Budapestet együtt egy zöldebb, szolidárisabb, nyitottabb várossá. 

A közösségi költségvetés 1 milliárd forintos keretének felhasználására 3 tematikus kategóriában lehet javaslatokat tenni azért, hogy a nyertes ötletek többféle célt is szolgáljanak. Ezek a kategóriák az Otthon Budapesten program céljaival is azonosak, így a rendelkezésre álló forrás a Zöld Budapest, az Esélyteremtő Budapest és a Nyitott Budapest témák között van egyenlően felosztva.  

Az ötleteket rövid regisztrációt követően az OTLET.BUDAPEST.HU oldalon keresztül lehet beadni 2022. január 31-ig. 

A beérkező ötleteket rövid ellenőrzést követően folyamatosan közzétesszük. A honlapon te is böngészhetsz köztük, vagy akár a tavalyiakat is átnézheted, sőt, kerületre vagy témára is szűrhetsz. Az idei évben új, Nyitott Budapest kategória lehetőséget ad rövid távú közösségépítő ötletek, valamint a várost működtető szervezetek és a budapestiek együttműködését segítő okos, kísérleti megoldások tesztelésére. Külön bíztatunk mindenkit, hogy élve az új kategória által megnyitott lehetőséggel, ebben a témakörben is adjon be ötleteket! 

Sok olyan ötlet érkezett, ami tökéletesen beleillik az anyagi és elvi keretekbe: értéket, valami újat hoz létre egy közösség számára, és megvalósítható a rendelkezésre álló maximum 50 vagy 133 millió forintból. Számos olyan javaslat is érkezik, amely viszont nem illeszkedik a közösségi költségvetés irányelveihez és lehetőségeihez, ezért ismét felhívjuk minden ötletelő figyelmét a legfontosabb tudnivalókra:  

A legfontosabb tudnivalókhoz kattints ide 

A tavalyi ciklusban szavazólistára került 53 ötlet bizonyítja, hogy a közösségi költségvetésben nagyon sokféle ötlet sikeres lehet. Érdemes elrugaszkodni a meglévő dolgoktól és inkább arra koncentrálni valami újat hozzon létre az ötletünk, valami olyat, ami mindenki számára örömet okoz. Gondolkodj el, mi lehetne ilyen a te környékeden, és add be ötleted az otlet.budapest.hu oldalon!  

Megosztás
Facebook logo