December 10: Csökkentsük a légszennyezést a részvételi költségvetésből - Na de hogyan? - Közös ötletelés

2020.12.10.rendezvény
December 10: Csökkentsük a légszennyezést a részvételi költségvetésből - Na de hogyan? - Közös ötletelés

Budapest Főváros Önkormányzata 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből a részvételi költségvetésre, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd. 2020. október 1-je óta, december 31-ig zajlik a fővárosi részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza, az otlet.budapest.hu oldalon.

Vannak fejlesztési ötletek, amelyek sokakat foglalkoztatnak, ezek közül beszélgetnénk egy tetszőlegesről, modellezve, hogy hogyan fejleszthetünk több hasonlóból egy, a lehető legtöbb szempontból megfelelőnek tűnő ötletet. Aki Budapesten él, vagy akár csak gyakran fordul meg a városban, gyakran tapasztalhatja a levegő rossz minőségét, különösképpen a forgalmasabb utak mentén, ahol rengeteg autó jár és sokszor óriási torlódások is kialakulnak. Nem kérdés, hogy Budapest autósforgalmát minden bevethető eszközzel csökkenteni kell. A részvételi költségvetés ötletbenyújtó felületére feltöltött ötletek között nagy számban találhatóak olyan ötletek, melyek pont ezt: a forgalomcsillapítást célozzák. Az eddig beküldött ötleteknek több mint 10 %-a az autós forgalom káros hatásainak csökkentésére irányul.

Tekintsük együtt át a témát és alkossuk közösen meg azt az ötletet, ami a legjobban illeszkedik a fővárosi részvételi költségvetés kiírásába és kellő mennyiségű szavazat megszerzését követően 2021-ben akár meg is valósulhat. Ezzel párhuzamosan megismerkedünk a részvételi költségvetés alapelveivel, az ötletek benyújtására szolgáló otlet.budapest.hu felület működésével, így aki más témában adna be ötletet, annak is hasznos lesz a részvétel.

Velünk ötletelnek a Főpolgármesteri Hivatal Nyitott Budapest Osztályának munkatársai. Ha ön is szívesen ötletelne velünk, kérdezne tőlünk, akkor szeretettel várjuk 2020. december 10-én (csütörtökön) 18:00 órától internetes fórumunkon!
A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezzük meg. Ez ne szegje kedvét senkinek, törekszünk arra, hogy a lehető legkényelmesebb formában vehessen részt mindenki, és az esemény is teljesértékűen elérje célját.

Az eseményhez ezen a linken lehet majd csatlakozni --> https://bit.ly/36nsHR3 <-- online értekezlet formában, Microsoft Teams-en keresztül, melyhez az alkalmazás letöltése NEM szükséges, egyszerűen elindítható az internet böngészőből.

Kérünk mindenkit, akinek működik a kamerája, hogy kapcsolja be az online fórumozás közben, mert személyesebb, egyszerűbb úgy ötletelni, ha látjuk egymást közben!

A Microsoft Teams link használatához itt talál egy rövid útmutatót:
https://otlet.budapest.hu/files/teams_utmutato.pdf

A lakossági fórumra vonatkozó Adatvédelmi nyilatkozat az alábbi linken érhető el:
https://bit.ly/2I7k5nG

Bármilyen kérdéssel bizalommal forduljon hozzánk az otlet@budapest.hu e-mail-címen.

Mindenkit szeretettel várunk!

Megosztás
Facebook logo