Van ötleted, amit beadnál? Vagy éppen még nincs? Beszélgess városházi szakértőkkel az Ötletszalonon!

2023.11.20.rendezvény
Ismét lehetőséget teremtünk arra, hogy élőben konzultálhass a Főpolgármesteri Hivatal szakértőivel. Ha van ötleted, azért, ha még nincs, de érdekel a város sorsa, akkor meg azért. Kérdezhetsz a főváros működését és fejlesztését koordináló szakértőktől, és persze meghallgathatod, hogy más budapestiek mit gondolnak.

Tavaly szerveztük meg először az Ötletszalont, ahol a Városháza szakértői csapata - képviselve többek közt a zöld fejlesztéseket, a közlekedési vagy kommuniális ügyeket, a kulturális, szociális területet - várják mindazokat az érdeklődő budapestieket, akik a közösségi költségvetés kapcsán szeretnének tájékozódni, egy adott témáról, ötletről beszélgetni, kérdezni. 

A tavalyi visszajelzések mindkét oldalról nagyon pozitívak voltak. Ahogy az egyik résztvevő megfogalmazta: “A legfontosabb, hogy a döntéshozók és a várost használók ne féljenek egymástól, hanem inkább merjenek beszélgetni, mert abból fog egy jobb város kikerekedni...” (nézd meg összefoglaló videónkat!). Az idén ezért két alkalommal is tartunk Ötletszalont, hogy minél több embernek legyen lehetősége bekapcsolódni. 

Miért érdemes meglátogatnod az Ötletszalont? 

  • Közvetlenül az érintett hivatali szakértőktől kaphatsz visszajelzést a város fejlesztésével kapcsolatos ötleteidre, gondolataidra – ez egyrész alapvetően érdekes és tanulságos, másrészt segít, hogy megvalósítható ötleteket adhass be a közösségi költségvetésre. 
  • Ha nem ismered jól a közösségi költségvetés folyamatát, esetleg még nincs konkrét ötleted sem, itt mindenről kapsz felvilágosítást. 
  • Meghallgathatod, hogy a többi budapesti érdeklődő milyen gondolatokkal érkezett, mit lát akár a te ötletedben, milyen városban szeretne élni – ebből inspiráló beszélgetések kerekedhetnek. 
  • Végül maga a helyszín – a FUGA Építészeti Központ – is ikonikus pontja a főváros épített környezetével kapcsolatos gondolkodásnak, könnyen megközelíthető (lényegében a Ferenciek terén van), ráadásul üdítőkkel és szendvicsekkel is készülünk... 

Mikor és hol? 

A helyszín tehát a FUGA Budapesti Építészeti Központ a Petőfi Sándor utca 5-ben, pár lépésre a Ferenciek terétől. 

A két Ötletszalon időpontja: 

  • 2023. november 29., szerda, 16-18 óra 
  • 2023. december 7., csütörtök 16-18 óra 

A rendezvények a megadott időkeretben folyamatosan látogathatók, jöhetsz rövidebb időre is, a kezdő időpontnál később is.  

Az eseményre a regisztráció NEM kötelező, de segíti a szervező munkánkat, ha jelzed, hogy melyik alkalomra érkezel: itt tudsz regisztrálni

Várunk szeretettel! 

Megosztás
Facebook logo