Vissza

Gyalogos övezet: XII. ker., Kiss János altábornagy utca 40-49

Leírás

A XII. ker, Kiss János altábornagy utca 40-49 szakaszon van iskola, egyetem, kávézó, több étterem, két kis tér, Hegyvidéki rendészet, Zöld iroda, Zöld bolt, és az útszakasz két piacot, a MOM kult-i Bio Piacot, és az önkormányzat előtti termelői piacot köti össze. Az útszakaszt korlátozott forgalmú, gyalogos-autós övezetté kéne alakítani szerintem, vagy jobb esetben teljesen gyalogövezetté a rendészet utáni szakaszt (legalábbis tavasszal, nyáron kora ősszel, kivétel busz+bicikli). Lehetne a Barcelonai szuper-blokkok mintájára, vagy más megosztott tér mintájára, pl. Renens, Svájc, ahol autók (max 10 km/h) és gyalogosok együtt közlekedhetnek. Fizikai akadályok (beton-tömbök vagy növények), színes felfesétsek az útburkolaton pluszban segítenénk a tér funkcióját elnyerni. A mostani forgalmat a Beethoven utcában lehetne elvezetni helyette, a forgalmi irány megfordításával, és a Böszörményi úton épp épülő parkolóba elférne az autók nagy része.

Min szeretnél változtatni?

Jelenleg átjáró utcának használják a helyiek ezt az utcát, mindenki jár itt néha néha. Elkezdett kialakulni a jó kis közösségi tér a Tartsay Vilmos u. buszmegálló körül, de az autóút igazán megnehezíti kiteljesedését. Az adottságok pedig megvannak.

Helyszín

Kiss János altábornagy utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet kerületi kezelésű közterületre vonatkozik, viszont a tulajdonos kerület nem támogatja azt, így a közösségi költségvetés keretein belül nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1887
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás