Vissza

Közösségi napelem és kis teljesítményű szélturbina telepítések

Leírás

Olyan helyen lakom, ahol a lakóközösség nem nyitott a tetőre szerelhető napelemek és kis teljesítményű szélturbinák felé. Így alternatívaként olyan helyeken, ami "közös" és kihasználatlan szeretnék látni megújuló energitermelő eszközöket (pl. Pöttyös utcai metrómegálló teteje, fogyasztó védelem épületének a teteje...). Ezeknek az eszközöknek a finanszírozását úgy képzelem el, hogy a főváros pár eszközt telepít demonstráció céljából, majd én és a hozzám hasonló nézetekkel rendelkezők havi kis összeget (1000-5000 forintot) befizetünk egy számlára. A befizetett összegből a főváros telepítené a további eszközöket és karbantartaná. Egy idő után, energiatermelésből fedezné a város az üzemeltetési ktg.-ket, a maradek összeget a befizetők között (befizetés alapján) arányossan elosztják, ilyenkor már a befizetésből csak új eszköz települne. Ez a lehetőség nem csak a hagyományos eszközök hasznosítására korlátozódna hanem az urbanizált régióba készültekre is (pl. lámpaoszlopra szerelhető turbina)

Min szeretnél változtatni?

Decentralizálódna az energiahálozat, kevesebb fosszilis erőforrást kellene felhasználnunk az energiatermelésre. Nem várok ettől sok bevételt, inkább edukáció és a zöld energia felé a nyitottságot növelné városszerte.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1631
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
15 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás