Nagyon szoros a verseny az idei szavazólistás ötletek között, még két hétig lehet szavazni!

2022.08.17.hír
Még két hétig, augusztus 31-ig lehet szavazni a budapesti közösségi költségvetés ötleteire. Az ötletgazdák szabályos online hadjáratokat folytatnak a szavazatokért, az utolsó három napban pedig közterületen is lehet majd szavazni, a Városháza parkban.

Az idén is egymilliárd forintos kerettel induló fővárosi közösségi költségvetés 49 szavazólistás ötletére július elejétől lehet szavazni. Az ötletgazdák soha nem látott aktivitással kampányolnak, már külön Facebook oldalak jöttek létre egyes ötletek népszerűsítésének céljából. A verseny még két hétig zajlik az erre létrejött online felületen ( https://otlet.budapest.hu/szavazas ). Augusztus 31-én véget ér a szavazás, melyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárakban, a Városháza parkban és a Sziget fesztiválon gyűjtött offline szavazatok összeszámolása követ. Eredményhirdetés szeptember közepén várható.  

A szavazólistás ötleteket itt lehet megnézni: https://otlet.budapest.hu/tervek?query=&theme=&location=&campaign=2&status=voting_list&rand=730412888 

Az ötletek idén is három kategóriában versenyeznek:  


  • Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, árnyas parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások.  
  • Esélyteremtő Budapest: cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással.  
  • Nyitott Budapest: Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek.  


Add le te is szavazataidat itt!  

2022. augusztus 31-ig minden regisztrált felhasználó egyszerűen és gyorsan szavazhat az otlet.budapest.hu oldalon. Ha valaki személyesen szeretné leadni voksait, akkor augusztus 29-31-ig, 14:00 és 18:00 óra között megteheti a Városháza parkban a Budapest pavilon mellett, vagy a szavazás teljes időszakában, a kijelölt Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban.   

Az évi 1 milliárd forintos kerettel rendelkező közösségi költségvetésbe összesen 615 javaslat érkezett, amiből 49 ötletet talált megvalósításra érdemesnek a döntéshozó grémium. 

A szakmai szűrést és az ötletösszevonásokat követően a versenyben maradt ötleteket a Főpolgármesteri Hivataltól független, budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács értékelte. 

Minden kategóriában egy kisebb, maximum 50 millió forintos, és egy nagyobb, maximum 133 millió forintos költségvetésű ötletre szavazhatnak a budapestiek.    

A Nyitott Budapest Osztály minden érdeklődőt szeretettel vár a Városháza parkba, ahol a program első évének nyertes ötletei jelennek meg óriásplakátokon, de az idei szavazólistás javaslatokat is böngészhetik a Budapest jövőjét szem előtt tartó fővárosiak. További részletek az ötletekről és a szavazásról az otlet.budapest.hu oldalon találhatóak. 

Megosztás
Facebook logo