Május 31-ig lehet pályázni a Közösségi "szereld magad" műhely létrehozására és működtetésére

2023.04.25.hír
Sokat használt, így gyakrabban elromló tárgyainkat sokszor egyszerűbb megjavítani mint gondolnánk. A javítás költségei, és az újonnan könnyebben megvehető tárgyak, vonzóbb alternatívát kínálnak a javításnál, viszont ez a megoldás fölösleges szeméttel terheli környezetünket. Szemléletformáló és környezetvédelmi szempontokból is jó megoldás, ha egy közösség számára biztosítottak olyan helyek, amik szakrételemmel párosítva lehetőséget kínálnak elromlott tárgyaink saját kezű megjavítására. Ilyen lehetőséget biztosít a közösségi „szereld magad” műhely, melyet a holland Repair Café mintájára hozunk létre a fővárosi közösségi költségvetésből.

A műhelyben olyan napi használatú tárgyainkon lehet majd egyszerűbb javításokat elvégezni, mint szórakoztató elektronikai eszközeink, háztartási eszközeink, kerékpárunk, vagy bútoraink.

Olyan hely megnyitására és üzemeltetésére adható be pályázat, ahol a rendelkezésre álló eszközökkel és szakértői segítséggel mindenki maga javíthatja meg elromlott tárgyait. A közösségi műhelyben mindenki képezheti magát, szakemberek segítségével megtudhatja, hogyan működnek a dolgok. Alkalmi előadásokon, bemutatókon, valamint rendszeres klubokon, szakkörökön keresztül találkozhatnak a fővárosiak hasonló érdeklődésű emberekkel, ezáltal közösségek alakulhatnak ki. Ezáltal a műhely közművelődési tevékenységet is végez.

A pályázónak fenn kell tartani a tevékenység folytatásához szükséges helyisége(ke)t, és be kell szerezni az alapvető felszerelést (szerszámok, kisgépek, műszerek). A műhelynek közzé tett nyitvatartással kell rendelkeznie, és nyitvatartási időben szakembert kell biztosítani a vállalt profil(ok)ban.

A pályázónak a támogatásból minimum három évig fenn kell tartani a tevékenységet. Az elbírálás során előnyt élvez az, aki hosszú távon fenntartható tevékenységre dolgoz ki tervet és vállal garanciát.

Pályázatot nyújthatnak be gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok és civil szervezetek.

Jelen felhívásban rendelkezésre álló forrás: 50.000.000 Ft a közösségi költségvetés keretébőlA Fővárosi Önkormányzat szándéka szerint egy nyertest fog hirdetni.

A pályázatot online kell benyújtani. A pályázat kiírása és részletes útmutatója, a kapcsolódó űrlapok elérhetők az oldal alján.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. május 31.

A pályázatok bírálati határideje: 2023. július 31.​

 

Az online pályázati űrlap ide kattintva​ érhető el. Az űrlap kitöltése önmagában nem elegendő, e-mailben is szükséges mellékleteket csatolni. Kérjük, mindenképpen olvassa el a Pályázati kiírás és útmutató című dokumentumot!​

A pályázat részletei itt ismerhetőek meg: Budapest portál | Pályázati felhívás a Közösségi „szereld magad” műhely támogatására

Megosztás
Facebook logo