Lezárult a közösségi költségvetés szavazása - hivatalos eredményhirdetés hamarosan

2022.09.01.hír
Több mint 21 ezer budapesti szavazó részvételével lezárult a 2021/22-es fővárosi közösségi költségvetés szavazása. A Főpolgármesteri Hivatal a papíralapú szavazatok összesítése után, egy sajtótájékoztató keretében hirdet eredményt szeptember 15-ig.

A Főváros második közösségi költségvetési ciklusa a tavalyinál jóval több embert aktivizált. A 23 kerület egy-egy Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárában leadott szavazatok begyűjtését és összeszámolását követően a szavazók száma a 22 ezret közelíti majd.  
A túlnyomó többségében interneten beérkező szavazatok mellett a Főváros mindent elkövetett, hogy a lehető legszélesebb körben érje el a budapestieket a kezdeményezéssel: a könyvtárak mellett gyűjtöttük a szavazatokat a Városháza Parkban, a Sziget Fesztiválon és az Idősek Információs Pontján is. Idén már 16 éves kortól kapcsolódhattak be a budapestiek a bázisdemokratikus döntéshozásba arról, hogy milyen fejlesztésekre költsön a Főváros 1 milliárd forintot. Részletes statisztikákat a hivatalos eredményhirdetés után teszünk közzé.

Aki most kapott kedvet ahhoz, hogy ötletet adjon be, annak októberig kérjük a türelmét. Várhatóan október közepén indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés, ami természetesen az ötletgyűjtéssel kezdődik.

Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt és azt, hogy hozzájárult ahhoz, hogy Budapest olyan legyen amilyennek az itt élők szeretik!  

Megosztás
Facebook logo