Így népszerűsítse ötletét!

2021.06.01.blog
A Fővárosi Önkormányzat részvételi költségvetésében az idén 1 milliárd forint sorsáról dönt a budapestiekkel közösen a város vezetése. A jelenleg szavazatokért versengő 53 ötlet összértéke több mint 3 milliárd forint, tehát a szavazás eredménye nyomán derül ki, mely javaslatokat valósítja meg végül a főváros. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, hogyan segíthetik maguk az ötletgazdák és az ötleteket támogató budapestiek azt, hogy egy-egy javaslat minél közelebb jusson a megvalósuláshoz.

Ismerősök, ismerősök ismerősei: beszélgetés!

Számos lehetőség nyílik az emberekkel való kapcsolatteremtésre, de a leghatékonyabb és legmeggyőzőbb a személyes beszélgetés. A legtöbbet azzal tud tenni saját vagy az önnek szimpatikus ötletért, ha minél több ismerősének mesél az otlet.budapest.hu oldalról, és meggyőzi őket arról, hogy az adott ötlet hasznos és érdemes rá szavazni.

Ha tetszik nekik is a kezdeményezés, segítsenek népszerűsíteni azt, adják tovább a szavazás lehetőségről szóló információkat! Kiderülhet, hogy ismerőseinek vannak kapcsolatai olyan újsághoz, bloghoz, civil szervezethez, nagy elérésű közösségi média oldalhoz, amely felkarolhatja az ügyet.

Plakát

Készítsen plakátot és helyezze ki munkahelyén, helyi könyvtárak, önkormányzatok, társasházak, iskolák, vendéglátó-, közösségi helyek, boltok hirdető felületein vagy az ötlet tervezett helyszínén! Mielőtt kihelyezi a plakátot, mindig kérjen az adott hely tulajdonosától engedélyt! Ha plakátot készít, akkor ne feledje: az egyedi, kézi készítésű plakátok nagyon jól tudnak kinézni és fénymásolhatóak is. Ami mindenképpen szerepeljen rajta:
SZAVAZZ AZ ÖTLETEMRE az otlet.budapest.hu - n!
Ötletem: XXXXX
Személyesen is szavazhatsz az V. ker., Városháza parkban hétköznapokon 14-18 óráig. A szavazás 2021. július 31-ig tart.

Internet

Népszerűsítse kedvenc ötletét az interneten, személyes közösségi média profilján, nyílt vagy zárt csoportokban a Facebookon, Instagramon, YouTube-on és egyéb felületeken!

Azt a kérésünket, hogy ismerőseink látogassanak el az otlet.budapest.hu oldalra és szavazzanak egy adott ötletre, beágyazhatjuk személyes kerettörténetbe, aminek újabb és újabb részleteit osztjuk meg egy-egy social media bejegyzésben, fenntartva ismerőseink figyelmét. Például, mesélhetünk arról, ahogy tavaly télen kitaláltuk, hogy beadjuk az adott ötletet, írhatunk arról, hogy milyennek képzeljük, ha megvalósul az ötlet, de akár mini interjúkat is felvehetünk a telefonunkkal olyan emberekkel, akik szintén támogatják az ötletünket. A történetet mindig zárjuk azzal, hogy megkérjük ismerőseinket osszák tovább a bejegyzésünket.

Tudnivalók a szavazásról

53 ötlet került a fővárosi részvételi költségvetés szavazólapjára. Mindhárom kategóriában a legtöbb szavazatot kapó és a kategória keretösszegébe beleférő (Gondoskodó és Zöld Budapest: 250-250 millió Ft, Egész Budapest: 500 millió Ft) ötleteket valósítja majd meg a Fővárosi Önkormányzat az 1 milliárd forintból. Szavazni a 18. életévét betöltött, Budapesten élő, dolgozó vagy tanuló személy tud, egy alkalommal. Fontos, hogy mindhárom kategóriában szükséges szavazatot leadni (Zöld Budapest, Gondoskodó Budapest, Egész Budapest).

Jó kampányolást és sok szavazatot kívánunk mindenkinek!

Cikkünket frissítettük 2021.07.05-én

Megosztás
Facebook logo